Dennie Lukkezen

Dennie Lukkezen (1991) is een Nederlands theater- en filmacteur. Hij volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2016 afstudeerde. Ook is hij actief als stemacteur en maakt hij podcasts.

In het theater speelde hij o.a. bij Koos Terpstra, Aluin en stond hij twee jaar met De Theatertroep op De Parade. In 2018 speelde hij in Victorie! van Ad de Bont en Luca Andrea Stappers. Een muzikaal theaterspektakel over het ontzet van Alkmaar.

Tijdens zijn opleiding richtte hij in 2015 theatercollectief DAS LEMISCAAT op waarmee hij tot en met 2020 verscheidene voorstellingen maakte. In 2017 werd hun voorstelling Too Old to die, too young to try geselecteerd als Tweetakt-productie. Onder regie van Pinoy maakte DAS LEMNISCAAT in 2019 de voorstelling NIETS, dat werd geprogrammeerd op het Boslab Theaterfestival in Het Amsterdamse Bostheater. In 2020 tourden ze hiermee langs de zalen.

Op film is Dennie onder andere te zien in de films Het fantastische gedoe van Sarah Blok, Het grandioze falen van Max Lunther en Celluloid van Thom Lunshof.
Als stemacteur sprak hij in voor Quaker, Nike, NPO, Museum Het Grachtenhuis Amsterdam, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel e.a.

Met schrijver en theatermaker Leon Brill maakte Dennie in 2021 de podcast Het Antwoord op Alles. Eerder werkten zij samen aan de muzikale vormgeving voor Radio Futura van Frascati Producties en speelden ze de voorstelling RADIO BOSLAB – De bosjes in met Maik en Erik.