Joost Claes

Joost Claes (1976) woonde tot 1995 in België. Daar studeerde hij aan de Academie voor Woord in Heist op den Berg: dictie, voordracht en moderne en klassieke repertoirestudie. Daar kreeg hij ook pianoles van de Antwerpse orgeliste Yvonne Torfs.

In 2001 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool. Daarna was hij onder andere te zien in Lucifer bij Het Toneel Speelt (regie Hans Croiset), The Prefab Four bij Orkater (regie Willem van de Sande Bakhuyzen), Het Beloofde Land bij Het Nationale Toneel (regie Karst Woudstra), Het Bewijs bij Joop van den Ende Theaterproducties (regie Peter Oosthoek), Koninginnenacht bij Het Nationale Toneel (regie Franz Wittenbrink) en The Buddy Holly Story bij Albert Verlinde Producties onder regie van Peter de Baan.

Daarnaast was hij te zien in producties als Julius Ceasar, Oidipous, Wiplala van Annie M.G. Schmidt, Einstein en Tartuffe. In 2014 speelde Joost in Hij Gelooft in Mij, de musical over het leven van de volkszanger Andre Hazes. Hij vertolkte de rol van Fred van Houten in Soldaat van Oranje en speelde bij Goedemorgen Theaterproducties in Romeo en Julia, alle rollen naast de titelrollen en Prins Maurits in Hugo de Groot de Musical, beide onder regie van Fons van Rongen.

Naast theater is zijn stem te horen in verschillende reclames, voice-overs, luisterboeken en nasynchronisaties voor animaties en films. Sinds 2017 werkt hij ook als regisseur voor nasynchronisaties.

Joost speelde al eerder in 2007 samen met Klemens Patijn in Diplodokus Deks bij Vrienden van de Dansmuziek en in 2011 in Gewapend Beton bij Theatergroep Goed Gezelschap. En nu dus in Pianostemmen..